gen

El vermut


El vermut s'ha convertit en una beguda clau a l'hora de prendre l'aperitiu. 

Els orígens del vermut a Espanya se solen centrar en la ciutat de Reus, capital dels destil·lats durant temps.

Primer vermut d'Espanya

També cal destacar el vermut Yzaguirre que és de l'any 1884.

Tipus de vermut

Existeixen diversos tipus de vermut en el mercat. La diferència entre ells és el tractament que es fa als raïms en el procés d'elaboració.

Vermut Vermell

El vermut que es produeix a Espanya és una mica menys amarg que el d'origen italià. En ell predominen les herbes aromàtiques. De tots els tipus de vermut és el que més es consumeix al nostre país.

Vermut blanc

El vermut blanc és més dolç que el vermell. Tanmateix, això no vol dir que porti més sucre, simplement, s'utilitzen menys ingredients amargs a l'hora de preparar-ho. En la seva elaboració predominen els cítrics i la vainilla. Es tracta del més consumit a nivell mundial.

Vermut Blanc de Jumella

Com a curiositat, el vermut blanc va ser una imitació que els francesos van fer del vermut vermell italià. Va ser tan gran el seu èxit que els italians no van trigar a imitar als francesos elaborant ells també aquest tipus de beguda.

Vermut Rosat

És el que menys es consumeix de tots, encara que s'està començant a posar de moda. En la seva elaboració es barregen vins negres amb blancs aconseguint aquest to rosat.

Vermut Sec

El vermut sec és el més amarg dels tres i se sol consumir en cocteleries. El protagonisme en aquest cas el tenen els aromes afruitats.